Norway Says er et norsk designstudio i Oslo som de senere årene har gjort seg bemerket både hjemme i Norge og i utlandet med nye spennende designlinjer innen møbeldesign og elektronikkdesign. Norway Says ble formelt dannet som selskap i 2002 av gründerne Torbjørn Anderssen, Espen Voll, Tore Borgersen, Frode Myhr og Andreas Engesvik. De fem unge lovende designerne hadde tidligere både studert sammen, og i 2000 hadde de samarbeidet om et utstillingsprosjekt i Milano. Etter oppstarten i 2002 har selskapet i tillegg til egne linjer og bestillingsarbeid, produsert en rekke produkter for møbelprodusenten L.K. Hjelle og den nå nedlagte elektronikkprodusenten Asono.

Hvem er Norway Says?

Torbjørn Anderssen født 1976 er en norsk møbeldesigner som er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen 2002. Anderssen er kjent for sitt spennende tekstildesign, servise, belysning, møbler og elektronikk. Anderssen har fått mye av æren for det som omtales som “Den nye nordiske stilen” hvor han finner mye inspirasjon i Norges varierte industrielle kultur fra fjellene i Nord-Norge til de grønne dalen på Vestlandet. Anderssen har alltid vært drevet av mulighetene som ligger i storskala industriell tenkning. Blant hans mest kjente verker er sofaserien Oslo som han presenterte i 2003 og en serie med barstoler han ga navnet Tibu. Serien ble første gang presentert under en messe i Italia i 2006. Serien er i dag å finne hos en rekke store designbutikker verden over.

Espen Voll ble født i Trondheim i 1965. Voll kommer fra en kreativ bakgrunn, med en mor som var musiker og lærer, en far som var keramiker og arkitekt. Voll er uteksaminert fra Bergen Kunstakademi og Nasjonalt kunstakademi i Oslo. I tillegg til sitt arbeid i Norway Says er Voll best kjent for sine spesielle krigsmonumenter som han presenterte under Söderbergs Award i 2007, samt en 10-årig retrospektiv utstilling på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo. Denne utstillingen ble i perioden 2009-2012 tatt med rundt i hele Norge og var å se hos museer over hele landet. Voll har de senere årene opparbeidet seg et rykte som en av Norges fremste designere innen tekstil-, belysning- og møbeldesign. Han har også vært medvirkende på flere prisvinnende elektrodesign.

Andreas Engesvik født 1970 i Oslo er en norsk designer som i all hovedsak jobber med møbel- og elektrodesign. Han er uteksaminert fra Universitetet i Bergen, og Kunsthøgskolen i Bergen. Engesvik er kjent for sitt arbeid som oftest kategoriseres som del av “Den nye nordiske stilen”. Blant hans mest kjente arbeid finner man blant annet møbelserien Muuto og Kvadrat som han utviklet sammen med Erik Jørgensen. I tillegg er han mannen bak “Feil” serien som han utviklet for Jøtul. Han har også jobbet tett med italienske merker som Magis, Foscarini og Lapalma.

Frode Myhr født 1978 i Trondheim er en møbeldesigner som allerede i ung alder gjorde seg bemerket som designer. I en alder at 18 år vant han sin første nasjonale konkurranse med stolen “Vigrid”. Frode Myhr mottok også ærverdig omtale i Young Talent Award 2000 for serien Plural. Myhr er kjent for sin elegante design og moderne søm, som snur det gamle prikkete recliner-stereotypen på hodet. Hans mest kjente verk er stolen “Tinde” som han vant gull med under Macroline messen i Frankrike i 2009.

Tore Borgersen er født i 1979 og er en møbeldesigner utdannet ved Kunst- og Håndverkskolen i Oslo, og Royal College of Art i London. Han er kjent for sin evne til benytte seg av tre i design man er mer vant med å se i stål eller aluminium. I løpet av sin karriere har Borgersen mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Den høyeste utmerkelsen han så lang har mottatt er prisen for Godt Design i Norge og prisen for Expressive Design under en messe i Tyskland. Hans mest kjente arbeid er den modulbaserte sittegruppen “Iform” som er å finne i Operaen i Oslo.