Daniel Sørensen er en norsk motedesigner, og vinner av realityserien Designerspirene på TV3. Daniel Sørensen er kjent for sin urbane design hvor han henter mye inspirasjon fra eldre klesstiler og gir dem et nytt, hipt uttrykk.

Etter å ha vunnet Designerspirene i 2013 lanserte Daniel Sørensen sin høstkolleksjon under Oslo fashion week. Alle hadde en viss forventning til hva Sørensen ville komme til å presentere, men Sørensen hadde andre planer. Da han ble utropt som vinner av Designerspirene hadde han under hele innspillingen vist en forkjærlighet for skarpe farger, og alle forventet en høstkolleksjon fylt av farger. Da tiden var kommet for Daniel Sørensen sin aller første store oppvisning, overrasket han alle og viste fram en serie med høstklær der sort var den markante fargen. Kolleksjonen fikk mildt sagt en blandet mottakelse fra presse, kritikere og publikum. Enkelte elsket kolleksjonen og mente den var et bevis på at Daniel Sørensen var en uredd designer som ikke lot seg settes i bås. Andre mente kolleksjonen var starten på slutten for det unge stjerneskuddet. Da tiden kom for å få kolleksjonen ut i butikkene ble det klart at kolleksjonen ikke ble den store suksessen Sørensen hadde håpet på. Et fåtall butikker i Norge valgte å ta inn bare mindre deler av kolleksjonen. Sørensen selv har alltid stått bak kolleksjonen og mener det er noe av det beste han som designer har gjort. Selv om det norske publikummet ikke var klar for kolleksjonen, fikk den en viss suksess i USA. Via sitt nettverk i USA, som Sørensen hadde holdt kontakt med siden han studerte i New York, fikk han solgt store deler av kolleksjonen til Bloomingdale New York. Hjemme i Norge trakk Sørensen seg tilbake fra rampelyset og spekulasjonene gikk om han hadde lagt saks og nål på hyllen etter skuffelsen under Oslo fashion week. Men det kunne ikke være lengre fra sannheten, for Daniel Sørensen kom i 2015 sterkt tilbake med en sommerkolleksjon fylt av farger og spenstige tolkninger av gamle couture klassikere. Med sin nye sommerkolleksjon var Daniel Sørensen atter en gang på alles lepper. Kritikere, presse og publikum var over seg i ekstase over den nye kolleksjonen. Fargene, teknikkene og et fremragende stykke håndverk gjorde Daniel Sørensen til den store snakkisen under Oslo fashion week, og Sørensen ble invitert til å vise fram sin nye kolleksjon både i Paris og New York senere samme år.

Historien

Bare 17 år gammel flyttet Daniel Sørensen fra sin hjemby Moss til New York City for å studere ved Parsons School of Design. Etter bare 2 år ved den prestisjetunge skolen vant Daniel Sørensen og hans medstudent Henry Smarting den årlige konkurransen som avholdes på skolen hvert år. Konkurransen er åpen for alle studenter i årene 2-5. Det at noen på andreåret vinner en konkurranse som tidligere har sett vinnere som Vera Chang og Tom Hillson, hadde aldri tidligere skjedd. På toppen av det hele vant Sørensen og Smarting med en linje som i all hovedsak besto av strikkede plagg. Smarting, som hadde tysk bakgrunn, hadde i store deler av barndommen feriert i Norge hos slektninger i Lofoten. Dermed hadde begge de unge designerne et nært forhold til Norge og gamle strikkekunstner. Kolleksjonen de viste fram sitt andre år på Parsons School of Design presenterte norsk folkekunst på en helt ny måte. Med nye teknikker og innslag av klassiske linjer man bare ser i couture plagg fra 50 og 60- tallet, beviste Sørensen og Smarting at de var designere for fremtiden. Etter 6 år i New York reiste Sørensen hjem til Norge og satte opp sitt eget lille studio i Oslo. Da Designerspirene var inne i sitt femte år på TV3 søkte Sørensen om deltagelse første gang, men det skulle gå tre år før han ble invitert til å delta. I løpet av programmet mottok Sørensen strålende kritikk, program etter program, før han til slutt sto igjen som vinner.